Toplu sözleşme sonrası il ziyaretlerine devam eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Muş teşkilatıyla bir araya geldi. Üyelere toplu sözleşme kazanımlarını aktaran Yalçın, toplantılar sonrası bazı sendikal temaslarda bulundu.
Teşkilat ziyaretleri kapsamında Muş’a bir ziyaret gerçekleştiren Ali Yalçın, İl Divan Toplantısı’nda il ve ilçe yönetimlerine hitap etti. Geçmişten günümüze gerçekleştirilen toplu sözleşmeler içinde en reformist ve en kapsayıcı toplu sözleşmenin 6. Dönem Toplu Sözleşme olduğunun altını çizen Yalçın, “ Kamu görevlileri adına daha çok memnuniyet üretmek adına gece gündüz demeden 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine hazırlandık. Gerek masada gerek sahada var gücümüzle bir mücadele verdik. Masada görüşülemez denen konuları görüştük ve olumlu yönde mutabakat sağladık. Ben bu toplu sözleşmeyi yeni kazanımlar adına diğer toplu sözleşmelerden önde görüyorum. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konusunu bir karara bağladık. Bakanlık ile yetkili sendika arasında 2022 yılları arasında bu konular çalışılacak. Yıllarca sendikalı ile sendikasız arasında bir ayrım olsun istedik. Toplu sözleşme ikramiyesini de sendikalılar için 400 TL’ye çıkararak bu rakamın memurun cebine girmesi için mücadele gösterdik. Örgütlüler adına %30 ile %40,22 arasında değişen bir oransal zamma imza attık” diye konuştu. Bununla birlikte Yalçın, genel kazanımların yanı sıra hizmet kollarında da 7 milyar liralık bir iyileştirmeye imza atıldığını hatırlatarak, bu alanda kamu çalışanlarının refahını artıracak bir sonucun ortaya çıktığına vurgu yaptı.
Toplu sözleşme ile önemli bir virajı geride bıraktıklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, artık bir süredir gündemlerinde olan 4688 sayılı kanunun değişmesi için mücadele edeceklerini belirterek, “Teşkilat olarak artık buraya odaklanmamız gerek. Kanun bu haliyle bizim yükümüzü kaldırmıyor, masayı kısıtlıyor. Toplu sözleşme kapsamının genişlemesi, masadaki sandalye sayısının azalması, sürenin uzaması ve hakem kurulu yapısının değişmesi gerek. Toplu sözleşmeden herkes yararlansın ancak yetkili sendikaya üye olmayanlar da bunun adına dayanışma aidatı ödesin istiyoruz. Görüşmelerde işçi sendikacılığında olmayan bir yapı memur sendikacılığında da olmamalı. Masada memur sendikası olarak dezavantajlı olan konumumuzu en az işçi sendikalarında olduğu kadar eşitlikçi ve yürütülebilir hale getirmeliyiz. Bunun için de yasa değişikliği gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.
Yalçın, ayrıca Muş Valisi İlker Gündüzöz’ü ziyaret ederek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. İlyas Sami İlkokulu’nu da ziyarette bulunan Ali Yalçın, burada okul yönetimi ve öğretmenlerle görüşerek eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.
Haber Kaynağı: https://www.memursen.org.tr/yalcin-mus-teskilatiyla-bir-araya-geldi